web analytics

ÚJ – 100% támogatás új mikrovállalkozások indítására kistelepüléseken

napifriss.hu
napifriss.hu
300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

ÚJ – 100% támogatás új mikrovállalkozások indítására kistelepüléseken

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításához nyújt majd 100% vissza nem térítendő támogatást, maximum 12 M Ft értékben az a felhívás, melyet a kormány februárban tervez közzétenni. A vidéki térségekben helyi szükségleteket kiszolgáló árutermelő/szolgáltató mikrovállalkozások indítását fogják támogatni 5 évre szóló ún. átalánytámogatással.

A konstrukció hasonló a mezőgazdasági termelőknek szóló fiatal gazda pályázathoz. Itt nem lesz korhatár, de szigorú üzleti tervet kell vállalni és a vállalásokat 5 évig tartani. 12 M Ft-ot nem lesz lehetőség 1-2 M Ft-os árbevétel vállalással és alkalmazott nélkül elnyerni, így a maximum összeget csak a tényleg életképes ötletek gazdái tudják megkapni. A támogatás 75%-át rögtön a nyerést köevtően ki fogják fizeteni, elszámolni nem kell vele, mert nem beruházási típusú támogatás lesz, kötelezettség csak az üzleti terv tartására nézve lesz. A második részlet igénylése 36 hónap után lehetséges, az üzleti terv megfelelő teljesítés alapján.

Pályázhat mikrovállalkozás indítása esetén a helyben lakó 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személy, aki a pályázat benyújtása évének január 1. napján a fejlesztés megvalósulásának helyén állandó lakóhellyel rendelkezik írja a 24óra.

A fejlesztés megvalósulásának helye csak 10.000 fő alatti település lehet.

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
napifriss.hu
napifrissPályázatok 2018/2019
error: Content is protected !!