Bejelentették – ennyi pénzt kapnak a családok iskolakezdés előtt!

Bejelentették – ennyi pénzt kapnak a családok iskolakezdés előtt!

Bejelentették – ennyi pénzt kapnak a családok iskolakezdés előtt! Bár még távolinak tűnhet, de hamar eljön majd az őszi tanévkezdés, ideje már most utánajárni milyen támogatások vehetők igénybe a gyermekünk, vagy gyermekeink beiskoláztatásához. Az állam és az önkormányzatok mellett a munkáltató is biztosíthat iskolakezdési támogatást. De vajon kinek jár iskolakezdési támogatás és mikor, hol kell igényelni, mekkora összege lehet?
Az iskolakezdési támogatás július 1-től december 31-ig igényelhető a munkáltatótól, de általában szeptemberben adják.

Fontos tudnivaló: a munkáltató dönthet úgy is, hogy mindkét szülő kap iskolakezdési támogatást még abban az esetben is, ha ugyanott dolgoznak. Feltétel az is, hogy a szülő legyen családi pótlékra jogosult. Az utalvány felhasználható az említett célokra a tanév első napját megelőző 60. naptól egészen az érintett naptári év utolsó napjáig.

  • 1 gyermek után 44.700 forint
  • 2 gyermek után 89.400 forint
  • 3 gyermek után 134.100 forint
  • 4 gyermek után 178.800 forint

Az iskolakezdési támogatás, mint választható cafeteria-elem, nagy segítség azoknak a családoknak, akiknek problémát okozna a tankönyvek és a tanszerek beszerzése.
A lehetőség részleteiről online, valamint a munkaadóknál lehet tájékozódni.

A támogatás másik formája az önkormányzatok által nyújtott támogatási forma, mely 5 , 10, de akár – önkormányzattól és gyermekek korától függően- akár 30 ezer forint is lehet. Az önkormányzati iskolakezdési támogatást az adott önkormányzat honlapján lévő kérelemmel, vagy személyesen is lehet igényelni.

Készséggel segítek gyermeke jövőjének építésében, nem csak az egyszeri támogatási formák igénybevételével, hanem a hosszútávú stratégiai megtakarításokkal együttesen. Hívjon vagy írjon nekem üzenetet és egyeztessünk személyesen.

Iskolakezdési támogatás 2023 – idén utalvány és pénz is érkezik a családoknak! – Az iskolakezdés bizony nagyon megterheli a családi kasszát egy gyermek esetén is, több gyermeknél pedig csillagászati összeget lehet otthagyni a papírírószer-, táska-, vagy sportszerboltokban. Érdemes több hónapra elosztva megvásárolni ezeket, hogy ne augusztus végén kelljen mindent egyben beszerezni.

Mikor lehet igényelni iskolakezdési támogatást?

Az iskolakezdési támogatás a tanév első napját megelőző 60. naptól az érintett naptári év utolsó napjáig adható.
A munkáltató döntésétől függően támogathatja a gyermek mindkét szülőjét, ha egy helyen dolgoznak. Fontos tudni, hogy az iskolakezdési támogatás feltétele, hogy a szülő családi pótlékra jogosult legyen.

Előrehozott családi pótlék

Az állam minden hónapban bizonyos összeggel hozzájárul a gyermek neveléséhez. Ez a családi pótlék, ami nevelési ellátásból és iskoláztatási támogatásból tevődik össze. Nevelési támogatásként a gyermek születésétől a tankötelezetté válásának évéig (október 31-ig) jár, utána iskoláztatási támogatásként folyósítják a tankötelezettség időtartama alatt.


Önkormányzati iskolakezdési támogatás

Sok településen az önkormányzatok is adnak iskolakezdési támogatást pénzben vagy utalványban, valahol pedig írószer csomagokkal segítik a diákokat és a szülőket. Érdemes utánajárni, hogy a helyi önkormányzatnál milyen lehetőségek vannak! Az önkormányzati támogatás általában 5-20 ezer forint közötti összeget jelent, és szeptember 30-ig lehet rá jelentkezni. Az önkormányzati támogatás módját és összegét rendeletben határozzák meg. Általában kérelem útján lehet igényelni ezt a támogatást, járjunk utána a lakhelyünk önkormányzatának honlapján. Fontos, hogy a támogatásban részesülő diáknak helyi lakcímmel kell rendelkeznie. További hírek itt


300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Vélemény, hozzászólás?