Szeptember 17-től igényelhető a 2,5 milliós mindenkinek alanyi jogon járó lakásfelújításra fordítható támogatás >>>

Szeptember 17-től igényelhető a 2,5 milliós mindenkinek alanyi jogon járó lakásfelújításra fordítható támogatás >>>

Kihirdették!!! 2,5 millió háztartás lehet érintett!!!

A Hazai Hatékonyság 2.0 nevet kapó támogatás,  igényelhető meg, egy a korábbinál sokkal egyszerűbb formanyomtatvány segítségével a helyi önkormányzatoknál. Mindössze egy személyigazolvány és egy bankszámla szükséges hozzá. A lakóépület korszerűsítésére fordítható támogatás 14 munkanapon belül kiutalásra kerül – nyilatkozta a MEHI szóvivője. A támogatás igénylésének további feltétele, hogy a megvalósítás 2 éven belül megtörténjen – hangsúlyozta ki a sajtóreferens. Minimum 400 ezer lakás korszerűsítésben fog tudni segíteni az állam, az előzetes felmérések alapján. Egyelőre úgy néz ki, hogy minden igénylőnek bőven fog jutni a keretből.

A MÉASZ szakmai partnere, a Magyar Energiahatékonysági Intézet márciusi reprezentatív lakossági felmérése a felújítási terveket és szándékokat vizsgálta, amely szerint a háztartások 24%-a korszerűsítene a következő 2 évben. A MÉASZ számítása szerint, amennyiben ezen háztartásoknak csak a fele végezne el egy komplex felújítást a jelenleg egy új építésnél minimálisan elvárt “CC” energetikai szintig, akkor már 2020-ban is több, mint 39.000 darab korszerűsített lakás, és legalább 106,5 Mrd forintnyi nettó beruházási érték jönne létre, továbbá mintegy 9.900 főnyi többlet-foglalkoztatás realizálódna 2018-hoz képest. Mindemellett 20,3 milliárd forintnyi államháztartási többletbevétel is keletkezne – még a javasolt ÁFA-visszatérítés mellett is – a teljesen számlás teljesítéseknek és a plusz foglalkoztatásból eredő befizetéseknek köszönhetően – írja a mindenegyben blog.

A lakásállományok fejlesztésének beindítása számokban: A javaslat megvalósításával az előzetes felmérések és becslések alapján a következő 2 év alatt összesen több, mint 410 ezer otthon korszerűsödhet, amely eddig nem látott mértékű energetikai megújulást hozhatna. Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

A támogatásnak mindössze annyi feltétele van, hogy Magyarországon élő magyar állampolgárok vehetik igénybe. Nincs szükség önerőre. A helyi önkormányzatoknál kell kitölteni és beadni az igénylőlapokat. 

Legyetek kedvesek osszátok meg, hogy minél többen tudjanak róla!