web analytics

Koronavírus Magyarországon: Itt a Kormány hivatalos Tájékoztatója!

Koronavírus Magyarországon: Itt a Kormány hivatalos Tájékoztatója!

Minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek fogadására – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Kásler Miklós hozzátette: a betegség Európában még csak elszórtan jelent meg, Magyarországon két esetben merült fel a gyanú, de mindkettőnél kizárták a betegséget.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta: Magyarországon jelenleg új koronavírusos beteg nincs, de nem zárható ki a behurcolás. Az új vírus gyors azonosítására, felfedezésére felkészültek a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a területi szervek munkatársai is – közölte.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa elmondta: ennek a koronavírusnak – a korábbiakkal összehasonlítva – jóval alacsonyabb, egy-két százalékos a halálozási rátája, és a megbetegedés gyermekeknél nem jellemző.

A kínai járványügyi központ hétfőn jelentést adott ki, amelyben az új koronavírusról eddig egybegyűjtött információk összegzi. Az a korábbi elképzelés, miszerint a vírus nem fertőz a fiatalok és a gyerekek körében, megdőlt azt követően, hogy a dél-kínai Kuanghszi tartományban diagnosztizáltak egy kétéves kislányt a fertőzéssel, majd Pekingben egy kilenc hónapos csecsemőnél is kimutatták a vírus jelenlétét.