web analytics

EKKOR JÖN A CSALÁDI PÓTLÉK, SZOCIÁLIS SEGÉLY, GYES, GYED ÉS AZ ELLÁTÁSOK!!! ITT A DÁTUM >>

napifriss.hu
napifriss.hu

EKKOR JÖN A CSALÁDI PÓTLÉK, SZOCIÁLIS SEGÉLY, GYES, GYED ÉS AZ ELLÁTÁSOK!!! ITT A DÁTUM >>

A várható utalási időpontokról előzetes kalkuláció készült, a tényleges átutalás ettől részben eltérő lehet.

Mikor utalják a családi pótlékot?

A családi pótlékot az állam mindig utólag, az adott tárgyhónapot követően utalja el a családoknak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a januári támogatás februárban, a februári pedig márciusban érkezik a bankszámlára – és így tovább. Ez alól csak két hónap, a december és az augusztus jelent kivételt. A miértekre az összefoglaló táblázatunk alatt részletesebben is kitérünk.

A családi pótlék összegét mindig a hónap első munkanapján küldik el, és várhatóan 1-2 nap alatt megérkezik a bankszámlákra. A postai kifizetések ennél lassabban történhetnek. Akik ezt a kifizetési módot választják, 4-6 nap alatt kaphatják meg az összeget.

A családi pótlék utalásai 2020-ban

Hónap Várható utalási időpont Banki jóváírás várható időpontja

2020 januári 2020. február 3. 2020. február 4-5.

Mivel szerencsétlenül a február 1, és 2 szombatra és vasárnapra esik így sajnos csak február 3-án hétfőn tudnak utalni, ami azt jelenti, hogy február 4-én, 5-én fogjátok kézhez kapni a  pénzt!Ez most azért is különösen rossz, mert januárban ugye nem volt utalás, hiszen a decemberre hozták előre az esedékes utalást, így különösen hosszú időt kell átvészelni a családoknak családi pótlék nélkül.

Az utalási időpontok tájékoztató jellegűek!

E szerint 2020-ban először február 3-án érkezhet a családi pótlék a bankszámlákra – ez lesz a januári pótlék. Az év első hónapjában azért nem utalnak, mert a januári díjakat – ahogyan a korábbi években is – az ünnepek miatt már december végén elküldik a családoknak. (2019-ben december 17-én utalják el a januári családi pótlékot.)

Hasonló a családi pótlék utalásának gyakorlata augusztusban is. Az iskolakezdés miatt a családoknak nem kell szeptemberig várniuk az augusztusi pótlékra, hanem már augusztus végével megkapják a támogatást. Kapcsolódó cikk

napifriss.hu
Hírek 2020