web analytics

Friss hír!!! elveszik a gyedet és a gyest is ha bölcsibe viszed a gyereket >>>

napifriss.hu
napifriss.hu
július 14, 2018
300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Friss hír!!! elveszik a gyedet és a gyest is ha bölcsibe viszed a gyereket >>>

Friss!!! Ekkor jön az Augusztusi Dupla összegű családi pótlék >>>

Figyelem új törvény >>> elveszik a gyedet és a gyest is ha bölcsibe viszed a gyereket!

Bukhatja a GYED-et, ha bölcsődébe adja gyermekét

Nagyon sokat jelenthet a kismamák számára az az újítás, hogy a GYED mellett munkát végezhet, úgy hogy nem kell választania, a munkavégzésből származó jövedelem mellett, folyósítják a GYED-et a gyermek  2 éves koráig, ikergyermekek esetében 3 éves korukig. 

Egyre több kismama megy vissza dolgozni, általában a gyermek bölcsődébe kerül, mert ide már pár hónapos korától befogadják a gyermeket.

Ikergyermekes szülőknél a bölcsőde mellett még van egy másik lehetőség: – ha az óvodában van hely, akkor a lakóhely körzetébe tartozó óvoda, ha van elég férőhely, felveheti a gyermeket abban az esetben, ha a felvételtől számított féléven belül a gyermek betölti a 3.-ik életévét.

A bölcsődei elhelyezésnél fontos tudni, hogy természetesen azok a szülők élveznek előnyt, akiknek van munkahelyük. Erre vonatkozik a gyermekek védelméről szóló törvény, amely arról szól:

  • hogy a gyermekek napközbeni ellátását azon gyermekek részére kell megszervezni, akiknek szülei napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni: munkavégzésük, betegségük vagy egyéb ok miatt.

A fenti esetben fordulhat elő, hogy megszüntethetik a GYED folyósítását: – ha valaki nem tud vagy nem akar munkát végezni, de bölcsődébe kell adnia gyermekét: betegség vagy egyéb olyan ok miatt, mint védőnői javaslat, egyedülálló az anya.

Bizony, ebben az esetben az egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény értelmében már nem jár a GYED, mert a gyermekét a szülő napközi ellátást biztosító intézményben helyezte el.(ez lehet bölcsőde, családi napközi esetleg házi gyermekfelügyelet. Ezt a tényt a GYED-re jogosultnak azonnal jeleznie kell a folyósító szerv felé, ellenkező esetben komoly szankciókat von maga után, ugyanis az igényléskor aláírta a nyilatkozatot, hogy minden a folyósítást érintő változást be kell jelentenie.

Ha nem tud erről vagy elfelejtette, akkor vissza kell fizetnie a jogalap nélkül folyósított teljes összeget és annak kamatait is ki kell fizetnie. Abban sem érdemes bizakodni, hogy nem derül fény erre, mert most már elég komoly kapcsolatban állnak az egyes intézmények egymással.

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
napifriss.hu
Friss hírek 2018napifriss
error: Content is protected !!