Cafeteria 2022, béren kívüli juttatás 2022

Cafeteria 2022, béren kívüli juttatás 2022:

Mostantól cafeteria lehet a céges e-bike

Változnak az idők, és alig pár év alatt arról, hogy cafeteria, az embernek már nem automatikusan például a legtöbbször csak Csekk Dezsőnéként emlegetett Cheque Déjeuner étkezési utalvány jut az eszébe. És a sok finomság, amit vett belőle. Hanem hamarosan az ebéd vagy az uzsonna ledolgozásának egy igencsak hatékony módszere.

Január 1-jén lép életbe az a jogszabály-módosítás is, amely lehetővé teszi a cégek számára, hogy adómentesen biztosítsák munkavállalóik számára a sima és az elektromos kerékpárok magáncélú használatát. (A cégek maximum 300 Wattos elektromos motorral felszerelt kerékpárokat biztosíthatnak adómentesen a dolgozóknak.)

Cafeteria 2022 összege

Amennyiben a vállalkozás felveszi az e-bike-ot a választható cafeteriajuttatások listájára, cafeteriaelemként a munkavállalók maguk is igényelhetnek e-kerékpárt és/vagy nem elektromos párját.

A kerékpár ettől még nem lesz a munkavállaló tulajdona, ugyanakkor az adómentes juttatásnak nem feltétele, hogy a hagyományos, illetve az elektromos kerékpárt kizárólag munkába járásra használja a dolgozó. A cég által megvásárolt vagy lízingelt biciklit teljes egészében használhatja a munkavállaló magáncélra is.

A jogszabály-módosítás, amely a céges e-bike flották korát hozhatja el, elsősorban a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében született.

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!