Családi adókedvezmény 2022 kalkulátor: mennyi a családi adókedvezmény összege 2022-ben!

Családi adókedvezmény 2022 kalkulátor: mennyi a családi adókedvezmény összege 2022-ben!

Családi adókedvezmény 2022 : mennyi a családi adókedvezmény összege 2022-ben, és hogyan igényelhető?

Év végi  Családikedvezmény-kalkulátor

A következő két kalkulátor a családi kedvezmény bevallásához nyújt segítséget.

A „Családikedvezmény-kalkulátor az éves bevallás elkészítéséhez” segítségével kiszámolhatja, hogy milyen összegben tud kedvezményt érvényesíteni és a bevallását hogyan kell kitöltenie. A program kizárólag az Ön által megadott adatok alapján számol, ezért célszerű a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolások adatai alapján kitölteni.

A bevallás kitöltésekor ne felejtsen el nyilatkozni a gyerekekről, azaz az eltartottakról, kedvezményezett eltartottakról, közös igénybevétel, megosztás esetén ennek tényéről! Ha a bevallási tervezet már tartalmazza ezeket az adatokat, akkor célszerű azokat ellenőrizni.

Ügyeljen arra, hogy a családi járulékkedvezmény alapjaként az adóalap után meghatározott, Önt terhelő járulék vehető figyelembe! Ez például azt jelenti, hogy a munkabére után családi járulékkedvezmény alapjaként megállapított járulék nem lehet több, mint:

A „Jogszerű családi kedvezmény kiszámítása” kalkulátor segítségével meghatározhatja az év közben jogszerűen és jogosulatlanul igénybevett családi járulékkedvezmény összegét.

A kalkulátorok használatát a sorok mellett elhelyezett súgóikonok () segítik.

A családi kedvezményről bővebben „A családokat érintő adóalap-kedvezmények” című 73. számú információs füzetben olvashat. Ebben az információs füzetben a családi kedvezményen kívül megtalálja a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményének, valamint az első házasok kedvezményének érvényesítési és bevallási szabályait is.

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!