web analytics
Bérkalkulátor 2022

Bérkalkulátor 2022 – Nettó-Bruttó-Bérkalkulátor-2022

napifriss.hu
napifriss.hu
300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Bérkalkulátor 2022:

Nettó-Bruttó Bérkalkulátor 2022 gyors munkabér-kalkulációhoz. Tudd meg mennyit viszel haza!

Milyen egyéb információkra lesz szükség bérkalkulátor 2022 használatához?

 • ledolgozott órák száma – munkaidő nyomon követése
 • szabadságidő
 • táppénz
 • túlórabér
 • béren kívüli juttatások – mintegy kompenzáció gyanánt (oktatási, továbbképzés, egészségbiztosítás, munkavállalói kedvezmények stb.)
 • bónuszok, jutalékok a Bérkalkulátor 2022 -ben
 • levonások – a teljes bérből történik.

Így alakul a minimálbér 2022.-ben, mutatjuk >>>

Általában egy hiteleljárás során a pénzintézmények arra kíváncsiak, hogy mennyi a nettó bérünk, amelyet a bérkalkulátor segítségével magunk is leellenőrizhetünk, hogy megtudjuk: munkavállalóként, alkalmazottként mennyi a hazavihető összeg, melyet a szükséges levonások után kapunk meg. A bérszámfejtés tehát közvetlenül kapcsolódik az alkalmazottak kompenzációjához, ha az ennek kiszámolásához használt rendszer nem megfelelő, mindez közvetlenül befolyásolhatja a fizetés pontosítását, ha azonban mindez pontos, hibátlan, biztosíthatja az alkalmazottak megelégedettségét a fizetés napján. A 2020-as évben a személyi jövedelemadó 15 százalék, a munkaadókat által fizetett járulékok pedig 17,5 százalékot mutatnak. A friss házasok továbbra is 5000 forint összegű adókedvezményben részesülhetnek. Fontos megjegyezni, hogy a bérkalkulátor által kiszámolt eredmény egy tájékoztató jellegű, hozzávetőleges összeget fog kiszámolni, mely nem helyettesíthető az akkurátusabb bérszámfejtéssel. A bérkalkulátor használata segít eligazodni, a havi bruttó munkabérhez viszonyított nettó összeget illetően, melynek során figyelembe veszi a következő adatokat a tavalyi kalkulátor itt érhető el:

 • eltartottak száma
 • kedvezményezett eltartottak száma
 • azt, hogy a kérdező a gyermekeit egyedül neveli-e
 • illetve, hogy friss házasnak minősöl-e (az elmúlt 24 hónap figyelembe vételével a kalkuláció során.)

A Növekedés.hu elemzése szerint a jövő év egészében és 2022-ben a járvány lecsengésével és a gazdasági teljesítmény ismételt fokozódásával nagyságrendileg 6 százalékkal emelkedhetnek majd évente az átlagbérek a jelenlegi bruttó 395 ezer forintos szintjükről. Miután az infláció a következő két évben a Magyar Nemzeti Bank 3 százalékos célja közelében alakulhat, jövőre és 2022-ben csaknem 3 százalékos reálbéremelkedés várható. A jövő évi költségvetés biztosítja, hogy 2022-ben is folytatódhassanak Magyarországon a béremelések – mondta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője pénteken.

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
napifriss.hu
Bérkalkulátor 2022