Aldi béremelés 2022

Aldi bérek, fizetések 2022

Aldi bérek, fizetések 2022

Aldi bérek, fizetések 2022 – Az mára ár nyilvánvalóvá vált: ma már nem lehet félvállról kezelni a munkavállalókat, már nem pálya, hogy „sorban állnak a helyedre”, sőt, a legtöbb cég maga igyekszik a dolgozók kedvében járni béremelésekkel egyéb kedvezményekkel. az Aldinál ez mondjuk nem újdonság, évek óta kiemelkedik saját szegmensében a fizetések területén. És most rátesznek még egy lapáttal.

4 – 6 – 8 órás béremelés mértéke 2022-ben

Infláció feletti mértékben emeli béreit az ALDI, a boltvezetők bére akár az 1 millió forintot is meghaladhatja – áll az üzletlánc hétfői közleményében.

Valamennyi munkakörben egységesen 8%-kal emeli munkatársai bérét az ALDI Magyarország. A 2022. január 1-jén a vállalatnál életbe lépett munkabérek szerint:

  • az áruházi és a logisztikai munkatársak a vállalatnál eltöltött 5 év után már több mint 432 000 forintos bruttó munkabérre számíthatnak,
  • egy kiemelt forgalmú áruházban 10 éve dolgozó üzletvezető munkabére 1 000 000 forint fölé emelkedik.
  • Az áruházlánc új pozíciót is létrehozott: az üzletvezető-helyettesek bére havi bruttó 522 800 forintnál kezdődik.

Az ALDI Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén is közzétette béremelését, amely 2022. január 1-jétől lépett érvénybe, illetve az egyes pozíciókban elérhető fizetéseket. A vállalat valamennyi munkavállalója az év elejétől az inflációt meghaladó, egységesen 8%-os béremelésre számíthat, így az áruházi, a logisztikai és az ügyviteli munkatársak is ugyanakkora mértékű béremelésben részesülnek. Az áruházlánc juttatási rendszere továbbra is a lojalitást díjazza, vagyis minél hosszabb időt tölt el egy munkavállaló az ALDI-nál ugyanabban a pozícióban, annál magasabb bérre számíthat, amelyet automatikusan megkap, amint eléri a pozícióban az előírt szolgálati időt. Az egyes bérkategóriákat pedig már a belépés napján megismerik a munkatársak, így a kezdettől fogva kiszámíthatóan tervezhetik karrierjüket.

Kezdő fizetések:

Az ALDI-nál új belépőként munkát vállaló áruházi eladó, vagy logisztikai munkatárs kezdő bére 8 órás munkarendben 2022. januárjától bruttó 362 600 forintra emelkedik, az ALDI-nál töltött 6. évtől pedig bruttó 432 100 forintra nő. A pozícióban elérhető legmagasabb bér bruttó 502 300 forint.

Az ALDI-nál a 8 órás munkarend mellett részmunkaidőben is lehet munkát vállalni, így heti 20-35 óra közötti munkavégzésre is van lehetőség, a munkatársak mintegy negyede pedig már 6 évnél is régebb óta dolgozik náluk – áll a közleményben.

Az áruházvezetők kezdőbére 651 700 forinttól indul, egy kiemelt forgalmú üzletben 10 éve áruházvezetőként dolgozó munkatárs járandósága a 11. évtől havi bruttó 1 052 000 forint.

A vállalat új pozíciót is létrehozott áruházaiban, a jövőben áruházvezető-helyetteseket is keres a vállalat, akiknek a kezdőbére havi bruttó 522 800 forinttól indul, a pozícióban elérhető legmagasabb kereset pedig akár havi bruttó 678 600 forint is lehet.

„Vállalatunk következetesen ugyanazokat az elveket érvényesíti humánerőforrás-stratégiájában: minél hosszabb ideje csatlakozott hozzánk egy munkatárs, annál magasabb bérkategóriába kerül. Törekvésünket a munkaerőpiac és a szakma is honorálja, hiszen vállalatunk harmadszor kapta meg a Megbízható munkaadó címet, amit humánerőforrás területen végzett munkánkért ítélt nekünk a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, a PwC közel 30 000 fiatal válaszadó részvételével készült felmérése alapján 2021-ben az ALDI lett az 1. helyezett az Év Legvonzóbb Munkahelye Díj kiskereskedelmi kategóriájában” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Vélemény, hozzászólás?