web analytics

Orbán Viktor elárulta ,hogy eddig fog tartani a járvány!

napifriss.hu
napifriss.hu

A miniszterelnök elmondta, hogy a koronavírus elleni gyógyszerkutatásra fordított pénz meghozta az eredményt, de majd csak akkor lehet véglegeset mondani, ha vége van a járványnak. Mint mondja, eddig is ismert volt, hogy Magyarországnak nagyon komoly orvoslegendái vannak, ennek pedig most láthatjuk a lenyomatát, bár a legnagyobb dolog az lett volna, ha mi fedezzük fel a vakcinát, de ez még nem adatott meg.

Legutóbb amikor Brüsszelben járt, a Bizottság elnökének szegezte a kérdést, hogy mikor lesz vakcina a koronavírus ellen, hiszen az EU több gyógyszercéggel szerződött, rengeteg pénzt öl az ellenszer kidolgozásába. Az elnökasszony erre nem tudott választ adni Orbán Viktornak, annyit fűzött hozzá, hogy ez nem lesz hamarabb mint a következő év fele. Orbán Viktor hozzátette, most már kifele megyünk a járványból és nekünk magyaroknak a következő év közepéig kell kibírni. Szabadulni akarunk belőle, a szabadulás pedig június-július közepére érkezik el. Mint fogalmazott: a rosszkedvünk tele jövő nyárig tart.

A miniszterelnök szerint a következő néhány hónap lesz a fontos időszak. Magyarország egészségügyi válasza a koronavírusra abban különbözik a többi országétól, hogy hazánk már a tavaszi időszakban is mondta, hogy lesz második hullám, így már a nyáron azon voltak, hogy felkészítsék az országot erre. A legtöbb országban a pénzeket szétosztották az emberek között, hogy a válság idején segíthessék őket, míg Magyarország más irányba indult el, hiszen – mint ahogy a miniszterelnök fogalmazott – a miénk munkaalapú gazdaság. Orbán szerint, ha Varga Mihály biztatóan beszél a kilábalásról, akkor hihetünk neki. Gazdasági védekezésünk középpontjában a vállalatok és a családok beruházása állt. Az 5%-os áfa így kapcsolódik a kormány döntéseihez, a legnagyobb értékű családi beruházás pedig az otthonteremtés. Novák Katalin azon dolgozik, hogy beindítsák a családok beruházását, emellett lakásfelújítási kedvezmény és családoknak még több kedvezmény jöhet.

A legnagyobb veszélynek a kivárást tartja a miniszterelnök, hiszen akkor áll meg a gazdaság. Ezért adtak sok pénzt beruházástámogatásra – közel 900 vállalkozónak.

Arra a kérdésre, hogy várhatóak-e további korlátozások a következő 3 hétben azt felelte, hogy nincs tervbe véve semmilyen újabb szigorítás. Mint mondta, a javulás lehetőségét kell látnia mindenben. Magyarország a legjobban védekező országok között van, és ha tavasszal sikerült, akkor a második hullám ellen is győzhetünk. A győzelem pedig azt jelenti, hogy az egészségügyben dolgozók addig bírják a terhelést, míg meg nem érkezik a vakcina. A miniszterek azon dolgoznak, hogy minél később jöjjön el az a pillanat, hogy előre tervezett műtéteket kelljen elhalasztani.

napifriss.hu
Hírek 2020