Kiderült: Pénzhiány miatt csúsznak a nyugdíjak, következő hónapban már nem is lesznek? Bajban az Ország >>>

Ezt a logikus kérdést teszik fel Magyarországon egyre többen, mert a januári nyugdíjak kifizetése késik, nem érkezett meg időben a nyugdíjasok bankszámlájára. Az Index beszámolója szerint nem csupán a nyugdíjak késnek, hanem az ápolási díjak, a rokkantsági segély, az árvaellátás, a túlóradíjak is.

Az illetékesek azt ígérik, hogy a pénz hétfőre mindenki számláján ott lesz, azonban a hivatkozások, amelyekkel a késést indokolták hamisak. Mind a bankok, mind a Giro Zrt. jelezte, hogy a hiba nem náluk keresendő, az Államkincstár nem utalta át a pénzt. Ez teszi gyanússá az egészet, hogy hazudnak.

Az eset a jéghegy csúcsa, és rámutat a jobban teljesítő Orbán-rendszer sötét titkaira, a mélyben lapuló sokkal súlyosabb problémákra, amelyeket elhallgatnak. Sokszor nem értik az emberek, honnan van ezeknek ennyi pénzük, hogy még százmilliárdokat el is tudnak lopni. A szociális szféra-, az oktatás- és az egészségügy mellett a létszámleépítésekből: az államigazgatás már nem tudja ellátni a feladatát.Az eddigi információk alapján már decemberben jelezték az Államkincstár dolgozói, hogy a legutóbbi nyolcezer fős leépítés miatt káosz lesz januárban a nyugdíjak kifizetésével és minden egyébbel. Orbán az állami szerepvállalás, a szociális juttatások mellett az államigazgatás leépítésével fogja a pénzt, ott kell megspórolni azokat az összegeket, amelyek nincsenek a rendszerben. Egy ilyen késés a rendszerben levő súlyos problémákra utal. Egyes beszámolók szerint az államigazgatásban megmaradt dolgozókat agyontúlóráztatják, hogy el tudják végezni a munkát, de már ez sem elég.

Miközben Orbán két kézzel szórja a pénzt, a tízmilliárdokat a világ “keresztényeinek” megmentésére, határon túli futballstadionokra, a kórházakban rászakad a plafon a műtött betegekre, az iskolákban minden minimálisra van tekerve, a működőképesség határán tengődnek, az államigazgatás nem tudja ellátni a feladatát. Magyar emberek ezreit bocsátják el, mert nem tudnak nekik bért fizetni, a munkájukat pedig azokkal végeztetik el, akik kényszerhelyzetükben ottmaradnak. Orbán megszállta az államot, aztán az állam kivonul mindenhonnan, mindent az emberekkel fizettetnek meg, az állam bevételeit pedig magukra költik és lenyúlják. Az államot csak saját céljaikra használják, a közfunkcióit csak minimálisan látják el, hogy ne arra menjen el az emberek pénze.

A helyzet súlyosságát mutatja, hogy már a nyugdíjakat sem tudják időben kiküldeni. Pedig Erzsi néni, a Röfi gazdája biztosan nagyon várja a pénzt Nagyeciben, ahol Orbán azt ígérte, hogy majd ad máskor is egy kis pénzt, nemcsak a választások előtt. Januárban nem lehetséges, hogy ne legyen pénz, feltehetően súlyos hiányosságok és működési zavarok vannak a rendszerben, mert a pénz az államigazgatásból is hiányzik. Nem szeretnénk demagógok lenni, de Orbán Ráhel biztosan nem érzi meg ennek következményeit a harminc belvárosi lakásával és a Rolex órájával, de a kisnyugdíjasok várják a napot, amikor végre megérkezik a kis nyugdíjuk és fellélegezhetnek. Magyarok százezrei egyik napról a másikra élnek, ha ma nem kapják meg a nyugdíjat, a hétvégére nem tudnak kenyeret venni.