2019. februártól indul az Otthon Melege program! Családonként, háztartásonként 750 ezer forintos támogatásért lehet jelentkezni!

Háztartásonként több konvektor cseréjére is lehet pályázni, egy készülékre legfeljebb bruttó 96 ezer forint igényelhető és az alprogram a cseréhez kapcsolódó beszerelést is támogatja. A pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti, és egy háztartás vagy magánszemély legfeljebb 750 ezer forint támogatást kaphat. A támogatás akár 15 ezer korszerűtlen készülék cseréjéhez is hozzájárulhat.

A pályázat a korszerű, zárt égésterű, legalább A energiaosztályú, programozható termosztáttal ellátott készülékek beszerzését és beszerelését támogatja. A részletes műszaki kiírásokat a februárban megjelenő pályázat tartalmazza majd.

Az Otthon melege program a háztartások rezsiköltségeit és károsanyag-kibocsátását egyszerre csökkenti. Öt év alatt az alprogramok 35 milliárd forinttal, 320 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez járultak hozzá.

Az Innovációs s Technológiai Minisztérium várhatóan további alprogramokat indít újra 2019-ben a lakossági igények és a szakmai javaslatok alapján.

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Vélemény, hozzászólás?