1 perce érkezett!!! INGYEN SZÉTOSZTJA a Nébih a lefoglalt TÜZIFÁT! 1300 köbméter tűzifára pályázhatnak ingyenesen!!!

1 perce érkezett!!! INGYEN SZÉTOSZTJA a Nébih a lefoglalt TÜZIFÁT! 1300 köbméter tűzifára pályázhatnak ingyenesen!!!

Több ezer fakereskedelmi ellenőrzést hajtott végre a Nébih az elmúlt három évben. A kirótt bírság és az elkobzott bevétel együttes értéke 157 millió forint volt, a lefoglalt faanyag pedig háromezer köbmétert tett ki. Az illegálisan kitermelt tűzifát pályázat útján rászorulóknak adják.

Az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert elmondta, hogy 2015-től a faanyag-kereskedelmi lánc ellenőrzése is a Nébih feladata. Az ellenőrzéseket a Nébih európai faanyag terméklánc-felügyelet (EUTR – European Union Timber Regulation) részlegének ellenőrei végzik.

Az Európai Unió az illegális fakitermelések ellen akciótervet indított, az EUTR-szabályozás célja, hogy megakadályozza az illegális fakitermelésekből, erdőirtásokból származó faanyag értékesítését. Ezzel hozzájárulnak az erdők védelméhez és ezen keresztül a klímavédelmi és más környezetvédelmi célok eléréséhez is – emlékeztetett az államtitkár.Ezért a Nébih pályázati rendszert indít, amelynek első szakaszában csaknem 1300 köbméter tűzifára pályázhatnak ingyenesen!