web analytics

Találkoztál koronavírusos beteggel az elmúlt 2 hétben? ÍGY TUDHATOD MEG!

Találkoztál koronavírusos beteggel az elmúlt 2 hétben? ÍGY TUDHATOD MEG!

Találkoztál koronavírusos beteggel az elmúlt 2 hétben? Ez a magyar alkalmazás megmondja amint készen lesz és  a tervek szerint már nem is kell rá sokat várni!

Találkoztál koronavírusos beteggel az elmúlt 2 hétben? Egy magyar alkalmazás meg tudná mondani
Akár már napokon belül elkészülhet a fejlesztés, ami sokat segíthet a járvány terjedésének lassításában is.-írja a femina.hu

A budapesti székhelyű Visual Cortex Kft. már néhány napon belül befejezheti annak az alkalmazásnak a fejlesztését, ami a felhasználóknak segít megállapítani, hogy vajon az elmúlt 14 napban érintkeztek-e koronavírusos beteggel. A család és a barátok körében könnyű visszanyomozni és értesíteni őket, ha valaki esetlegesen megbetegedne, azonban a boltost, vagy aki mellettünk állt a villamoson, már nem ilyen egyszerű. Erre való az applikáció, ami a telefon helymeghatározó funkcióját használja annak követéséhez, hogy ki mikor merre járt, és ez alapján tudja értesíteni a többi felhasználót, ha egy koronavírusos beteg közelében tartózkodtak az elmúlt két hétben.

Az app teljesen anonim, a diagnosztizált beteg jelzi, hogy koronavírusos, és az alkalmazás értesít minden olyan felhasználót, aki az elmúlt tizennégy napban tíz méternél közelebb tartózkodott hozzá. Arra viszont a fejlesztők is felhívják a figyelmet, hogy aki hamis adatokat ad meg az alkalmazás használata közben, az bűncselekményt követ el.