web analytics

Iskolakezdés: idén még adható utalványban támogatás, iskola és ovi kezdésre is >>>

napifriss.hu
napifriss.hu
300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Iskolakezdés: idén még adható utalványban támogatás, iskola és ovi kezdésre is >>>

Bő egy hónap múlva kezdődik a tanév, az áruházak polcai már roskadoznak az iskolai kellékektől, a szülőknek pedig fő a fejük, hogyan teremtsék elő a tanszervásárlás fedezetét. A munkáltatók most még kedvező adózási feltételekkel támogathatják a családokat.

Az elfogadott adócsomag személyi jövedelemadózást érintő módosítása következtében jövőre egyebek között megszűnik az iskolakezdési támogatás bérnél kedvezőbb adózása. A jelenleg hatályos szabályokat azonban érdemes kihasználni.

A tanulók szüleinek támogatására idén még a pénzbeli segélynél jóval előnyösebb lehetőség az iskolakezdési utalvány juttatása. Ha ugyanis a munkáltató pénzben ad támogatást, az bérjövedelemnek minősül, mely esetben a munkáltatónál a támogatásra szánt minden 100 forintból csak mintegy 55 forint, míg az utalvány esetében több mint 71 forint jut a dolgozónak.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény (szja-törvény) jelenleg hatályos 70-71. paragrafusai az iskolakezdési támogatást nem nevesítik ugyan, azonban a szja-törvény 89. paragrafusának (6) bekezdése értelmében az iskolakezdési támogatást a munkáltató (ideértve a személyesen közreműködő tagja esetében a társas vállalkozást is) 2016. december 31-ét követően a 2016. december 31-én hatályos 71. paragrafus (6) bekezdés d) pontjában meghatározott feltételekkel, de értékhatár nélkül egyes meghatározott juttatásként adhatja. Ez azt jelenti, hogy a dolgozónak nem keletkezik adó- és járulékkötelezettsége, csak a munkáltatónak kell a támogatás összegének 1,18-szorosa után 15 százalék szja-t és 19,5 százalék ehót fizetnie.

Az iskolakezdési támogatást papír alapú vagy elektronikus formában kibocsátott – tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlásra adható pénzbeli vagy utalvány formátumú támogatás! Kapcsolódó cikk

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
napifriss.hu
Oszd meg >>>