Anyukák figyelem >>> Mehettek dolgozni!!! A kismamákat is munkára fogná a kormány!!!

Osszátok meg >>> Anyukák figyelem >>> Mehettek dolgozni!!!

A kismamákat is munkára fogná a kormány!!!

Kismama-szövetkezetek alakulhatnak akár már jövő év elejétől – nyilatkozta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) családokért felelős államtitkára az EchoTV-nek.

A nyugdíjas- és diákszövetkezetek mintájára már a jövő év elejétől Kismama-szövetkezetek alakulhatnak. Ezzel is segítené a kormány a babával otthon lévőket visszalépni a munka világába. A tervek szerint a kismama-szövetkezetekbe férfiak is beléphetnek majd – közölte Novák Katalin Tusnádfürdőn.

Novák Katalin a tévének arról beszélt, hogy a speciális foglalkoztatási forma előnyeit kihasználva akár heti 1-1 napra, vagy többször fél napra is lehetne munkát vállalni. Az államtitkár azt mondta, hamarosan megteremtik a kismama-szövetkezetek működéséhez a feltételeket. A szükséges adó- és egyéb jogszabályokat akár már ősszel megalkothatja a parlament. Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy 2019-től szövetkezeti formában is tudnak dolgozni a kismamák.

A kormány egyre nagyobb hangsúlyt fektet a munkaerőhiány kezelésére, mivel úgy látják, a gazdasági növekedést fenyegeti ez a tényező. Jövőre már a nyugdíjas munkavállalóknak csak szja-t kell fizetniük, így a nyugdíjas-szövetkezeti forma legnagyobb előnye meg is szűnt. Az államtitkár egyelőre nem tisztázta, hogy milyen kedvezményeket kaphatnak a kismama-szövetkezetek.