Site icon Napi-friss.hu

Lakásfelújítási támogatás 2022

Lakásfelújítási támogatás 2022

Lakásfelújítási támogatás 2022:

Lakásfelújítási támogatás 2022: Novák Katalin augusztusi  bejelentésének megfelelően több ponton is módosította a kormány az otthonfelújítási támogatásról szóló rendeletet. A Magyar Közlönyben megjelent, szeptember 29-én életbe lépő módosítások szerint bővült azoknak a felújítási munkálatoknak a köre, amelyek elszámolhatók a legfeljebb 3 millió forintos lakásfelújítási támogatás igénybevételéhez. A legtöbbeket érintő változás az, hogy a Magyar Államkincstár csak elektronikus benyújtás esetén lesz köteles 30 napon belül elbírálni a kérelmet, minden más esetben 60 nap lesz a határidő.

Változik a lakásfelújítási támogatás szabályozása

A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) rendelet több ponton módosul a friss Magyar Közlöny szerint. Számos apró részlet változik, a legfontosabb változásoknak első olvasatra az alábbiak tűnnek:

Lakásfelújítási támogatás 2022 – akár ablak vagy burkolat cseréje is lehetséges

Az igénylés Magyar Államkincstár általi elbírálásának határidejének módosítása érintheti a legtöbb igénylőt: a„30 napon belül” szövegrész helyébe a„60 napon belül” lép, kivéve az elektronikusan benyújtott kérelmeket, amelyeket továbbra is 30 napon belül kell elbírálni.

Feltételek, részletek 2022

A rendelet a kihirdetését követő 15. napon, vagyis 2021. szeptember 29-én lép hatályba.

Nem változott, hogy a támogatás a felújítási munkákat követően utólag, csak egy alkalommal vehető igénybe úgy, hogy

Az igénybe vevő személyére, gyermekére és az ingatlanra vonatkozó feltételeknek elég az igénylés időpontjában megfelelni. A támogatás iránti kérelem a Magyar Állam Kincstár által rendszeresített formanyomtatványon a kincstár által üzemeltetett elektronikus felületen, postai úton vagy személyesen, kormányablaknál nyújtható be. Együttes igénylés esetén az igénylők bármelyikének ügyfélkapujával beküldhető az igénylés. Az igénylés során a vállalkozói szerződés és az anyag-, illetve munkadíjról szóló számlák, valamint a számlaösszesítő mellett számos dokumentumot és nyilatkozatot mellékelni kell, ezek listája itt olvasható, letölteni nyomtatványokat innen lehet.

Változnak a CSOK 2022 szabályai is

Ezek is megjelentek a Magyar Közlönyben, a fontosabb részleteket Novák Katalin családügyi miniszter tegnap ismertette. A veszélyhelyzetre reagálva és az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve, megnézzük hol tudnánk segíteni azon, hogy még többen hozzájussanak ezekhez a támogatásokhoz – vezette fel.

Exit mobile version