Site icon Napi-friss.hu

Áfa visszatérítés 2022

Áfa visszatérítés 2022

Áfa visszatérítés 2022 – A CSOK egy több elemből álló támogatási rendszer, amelynek új lakások esetén része az úgynevezett áfa-visszatérítés. Ez a gyakorlatban azt jelenti, ha új lakóingatlant építetek vagy vásároltok a CSOK keretében, akkor visszaigényelhetitek az áfa összegét.

Az áfa-visszatérítés feltételei a következők:

egyszerű bejelentéshez kötött építés bejelentésének megtörténtéről szóló hatósági bizonyítvánnyal az építésügyi hatóság által kiállított igazoló dokumentummal kell rendelkeznetek és maximum 150 négyzetméteres lakás vagy 300 négyzetméteres hasznos alapterületű egyakásos lakóingatlan – családi ház – jöhet szóba. Az építkezés költségei vagy az építkezésnek helyet adó telek vételárára vonatkozó a kedvezmény.

Mivel a lakásépítési áfára vonatkozó szabályok változtak, ezért a következőkre kell még figyelni:

FONTOS!

A 27 százalékos ÁFA-visszaigénylést önállóan is  igénybe lehet venni,  vagy akár a CSOK-kal együtt, azzal egyidejűleg is igénybe veheti. Az  5 százalékos ÁFA-visszaigénylésére ugyanakkor csak a CSOK-kal együtt, azzal egyidejűleg lehet igénybe venni.

Bővítés, korszerűsítés esetén akkor van mód az anyag és szolgáltatás költségek 27%-os ÁFA-tartalmának visszaigénylésére, ha

Exit mobile version